20.09.2018. godine održan je još jedan konstruktivan sastanak s predstavnicima Ministarstva komunikacija i prometa BiH na temu: Nekonkurentnost privatnih poštanskih operatera

20.09.2018. godine odžan je sastanak u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH na temu: “Nekonkurentnost privatnih poštanskih operatera u Bosni i Hercegovini”.

Sastanku je ispred Udruženja prisustvovao predsjednik Skupštine gdin. Ermin Alamerović a ispred Ministarstva stručna savjetnica za poštanski promet gđa. Senada Čengić, savjetnica ministra gđa Irida Varatanović i pomočnik ministra gdin Vlatko Drmić.

Predsjednik Skupštine Udruženja je prisutne upoznao sa aktivnostima koje smo kao Udruženje proveli u proteklom periodu, budućim aktivnostima i trenutnom stanju obzirom na izostanak konkretnih rezultata te je na taj način predstavnicima Ministarstva još jednom ukazao na nekonkurentnost „Privatnih poštanskih operatera“ kao posljedicu:
– postojanja i djelovanja nelicenciranih pružaoca usluga;
– nepoštivanje zakonom propisane tarife od strane kurirskih kuća, korisnika kurirskih usluga i „Javni poštanskih operatera“;
– manjkavosti postojećeg Zakona i monopolističku orijentisanost novog Zakona (Nacrta Zakona).
– diskriminaciju u odnosu na „Javne poštanske operatere“.